czwartek, 11 lipca 2013

Masło czosnkowo - ziołowe




Smaczne i zdrowe masło czosnkowe. :-)
Dodatki (zioła) wybierz dowolnie.  W moim przypadku jest pietruszka, bo świetnie pasuje do ryby. Tak na prawdę, takie masło naje się do wszystkiego. Do pieczywa, do mięs z grilla, do ryb z grilla lub patelni, do smażonych warzyw...


Składniki:
  • 100 g masła
  • 3-4 duże ząbki czosnku
  • pół pęczka natki pietruszki
  • kilka listków kolendry
  • sól, pieprz do smaku



Pietruszkę, kolendrę i czosnek posiekaj (może być grubo). Przełóż do miski i dodaj schłodzone masło. Utrzyj dokładnie (może być blenderem).




Masło wyłóż na folię aluminiową, zwiń w rulon i włóż do lodówki aby stwardniało. Po schłodzeniu pokrój na kawałki i gotowe.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz