Dla tych, którzy pierwszy raz
(Przenieś do…)
Dla tych, którzy pierwszy raz
Kuchnia bez chemii
Podróże kulinarne
Podróżujący pies
▼
wtorek, 27 listopada 2018
Nowy rozdział
›
Moi Kochani! Chcę Was serdecznie powitać po dłuuuuugiej przerwie. Podobnie jak "Kuchnia bez chemii" ten blog i ja reaktywuj...
wtorek, 18 lutego 2014
Bazowy sos pomidorowy
›
Czy jakakolwiek kuchnia może obyć się bez sosu pomidorowego? Zgadłeś! Nie może... Sos pomidorowy niezbędny jest do pizzy, różnych makar...
czwartek, 14 listopada 2013
Kluski tarte
›
Kluski śląskie, na Śląsku zwane "czornymi" w odróżnieniu od "gumiklejzów" - klusek znanych w całej Polsce jako kluski...
1 komentarz:
sobota, 2 listopada 2013
Jajecznica na boczku
›
Energetyczne, pożywne śniadanie. Kaloryczne również, ale co tam, nie samymi musli człowiek żyje...
Zakwas żytni na chleb
›
Prawdziwy, domowy chleb - tylko na zakwasie. Ma wtedy zupełnie inny smak, jest lekko kwaskowaty, wilgotny, pachnący... Spróbuj raz, a ni...
poniedziałek, 28 października 2013
Jak upiec pierś z kaczki.
›
Przyrządzenie piersi z kaczki wbrew pozorom to niełatwe zadanie. Usmażony filet powinien mieć chrupiącą skórkę, nie może być suchy, nie...
3 komentarze:
wtorek, 15 października 2013
Risotto - wersja podstawowa.
›
Risotto - chyba najpopularniejsze na świecie danie z ryżu (no, może oprócz krajów Dalekiego Wschodu). Z dowolnymi dodatkami może stanowić...
1 komentarz:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer